• Kare, vanuit jezelf.
  • Leef je leven en geniet ervan
  • Alles waar je aandacht aan schenkt groeit

‘Inzicht! In jezelf en de ander'


De training
De training “Inzicht! In jezelf en de ander” is er voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling en communicatie. In deze training bieden we je mogelijkheden, inzichten, bewustwording en spiegels in het omgaan met jezelf en de ander. Door je bewust te worden van jouw communicatie kun je nog meer uit jezelf en de ander halen. En dit kun je meenemen in allerlei situaties zoals je familie, je relatie, je gezin, je sociale netwerk en ook in je werk.

 

Onze uitgangspunten
In de training maken wij gebruik van de NLP methodiek en Oplossingsgericht Werken.

Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) is een heldere en effectieve communicatiemethodiek. NLP geeft inzicht in de onbewuste sturing van je doen en laten. Het geeft je inzicht in hoe je waarneemt, hoe je deze informatie verwerkt en hoe je dit tot uitdrukking brengt in gedrag, emoties en taal. Bewustwording van deze processen geeft je de mogelijkheid om jezelf meer te sturen op een positieve manier. Het leert je hoe mooi en verhelderend het is om situaties soms anders te kunnen bekijken. Op welke manier je óók kunt communiceren. Wat bepaalde situaties met jezelf doen en hoe je daar eventueel verandering in aan kunt brengen. Met NLP kun je echt veranderingen aanbrengen, niet functionele emoties en overtuigingen loslaten, inzicht krijgen in dat jij degene bent die de verantwoordelijkheid voor je eigen leven in handen hebt, het inzicht dat communicatie altijd bij jezelf begint.

Hoe kan je goed met een ander communiceren als je je niet bewust bent hoe je zelf communiceert?

Met Oplossingsgericht Werken praat je over gewenste situaties. Het leert je om te kijken naar mogelijkheden en oplossingen. Dit heeft als doel om te ontdekken ‘wat er werkt’ in een bepaalde situatie; simpel en bruikbaar. De focus ligt op oplossingen (niet op problemen), de toekomst (niet het verleden) en wat er goed gaat (in plaats van wat er verkeerd gaat) en dit leidt tot een positieve kijk op het leven.
In de training zullen we hier op interactieve wijze naar kijken.


Je leert

  • Bewustwording en inzicht in jezelf en de ander
  • Begrijpen en ervaren hoe jouw communicatie werkt
  • Succesvoller worden in wat je doet
  • Leren hoe je het gewenste resultaat kunt bereiken
  • Leren waarnemen en observeren om je communicatie zo effectief mogelijk te gebruiken
  • Het gebruiken van positief taalgebruik, de mogelijkheden van taal
  • Situaties vanuit verschillende invalshoeken te bekijken om de situaties zo effectief mogelijk te benaderen
  • Herkaderen van situaties zodat je iets op een andere manier kunt ervaren, beleven, voelen


We wisselen theorie af met (ervarings-)oefeningen, metaforen en geven elkaar feedback waar je je eigen proces mee kunt verrijken. We geven je hiermee inzicht in jezelf en bieden je daarmee mogelijkheden aan om veranderingen aan te brengen daar waar gewenst. 
We zullen de onderwerpen aan de hand van voorbeelden uit het werkveld en opvoedsituaties verduidelijken zodat het direct toepasbaar wordt. De interactie met en inbreng van de cursisten is hierbij essentieel. Zo brengen wij onze en jullie kennis en ervaring samen met als doel: het geven van eenvoudige handvatten waar je direct en effectief mee aan de slag kunt. Hoe fijn is dat?!

Informatie over de training
De training “Inzicht! In jezelf en de ander” is er voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Het bestaat uit vier dagdelen. De dagdelen duren van 9.30 uur tot 12.30 uur. Kijk voor de actuele trainingsdata op onze website.

De kosten
Particulier: de kosten hiervoor zijn € 275,- per persoon voor de hele training.
Deze training is inclusief btw en een manual van de training met theorie, oefeningen en schrijfruimte voor het eigen proces.

Deze training is tevens beschikbaar als team-training. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wil je je inschrijven voor deze training, of wil je meer informatie, neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze website of stuur een mail naar info@kare-trainingencoaching.nl

 

 

Alles waar je aandacht aan schenkt groeit

Karin Stoffers

06 13420665

Over Karin

Renske Groot

06 11408490

Over Renske